Tur til Østfyn

TUR TIL DET ØSTFYNSKE

Lørdag den 25. august 2012

Bestyrelsen havde sat medlemmerne stævne ved Ladbyskibet nær Kerteminde. 34 medlemmer havde taget imod indbydelse. For et symbolsk beløb var der lagt op til, at klubbens 30-års jubilæum skulle markeres.

Landbyskibet2Turen startede i kælderen under museet, hvor man havde lavet en 1:1 model at Ladbyskibet. Vores guide fortalte os levende, om det unikke fund af et begravelsesskib som Ladbyskibet er.

 

 

 

  

LadbyskibetSenere besøgte vi selve gravkammeret, hvor man kunne besigtige de sparsomme rester af skibet. Det er fantastisk, hvordan man ud fra dette har kunnet danne sig et indtryk af skibets form og konstruktion.

 

 

  

   

Ladbyskibet3

For øjeblikket er man i færd med at rekonstruere skibet med kopier at det originale værktøj og tømmer.

 

  

 

 

KaliffenlundEfter indtagelse af kaffen og det af bestyrelsen medbragte bagværk kørte vi til fritidsområdet Kaliffenlund nær Ullerslev. Her kunne dem, der havde lyst spille Petanque, med instruktør om nødvendigt. Bag efter blev der tændt op i grillene, og som sædvanligt var det Preben assisteret af Benny og Henning, der stod for tilberedningen. Med garanti var der ingen, der gik sultne fra bordet. Dagen sluttede med kaffe og et lotteri hvor gevinsterne igen hovedsageligt havnede ved det ene bord (Uden snyd).

Go’ dag, godt humør og glade mennesker. Sådan skal en sammenkomst være.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982