Ernsts samlinger assens

Tur til Assens på Ernst’s samlinger og grill

21 trofaste medlemmer var taget til Assens for at kigge lidt nærmere på Ernst’s samlinger på Østergade 57. Et meget interessant besøg i familien Ernst’s hjem. Frederiks Ernst, der havde arvet og videreført faderens virksomhed med fremstilling af sølvarbejder, var, siden han som 10-årig  købte et lille tinkrus for sine sparepenge, en inkarneret samler af det mest utrolige, af hvad han syntes var kønt. Museet, der var indrettet i Frederiks Ernst’s hjem, stod som det så ud ved Ernst’s død i 1976. Virkelig en samling, der er værd at se.

Efterfølgende begav vi os til Café Cupcake, hvor vi indtog lidt kaffe, en grovbolle og et formidabelt stykke lagkage. Illusioner om slankekure blev gjort lidt til skamme.

Der var også blevet stillet os i udsigt, at vi med et besøg på Plums gamle virksomhed skulle besigtige nordens største trælade. Ude fra er den stor, og når man så kommer indenfor, imponeres man af de 5 etager i træværk, og man fornemmer den hektiske aktivitet, der må have hersket i bygningen.

Så bevægede selskabet sig mod Aa, hvor ”Henriksen” havde lokket sin veninde Elin til at åbne sit hjem for en flok grill-lystne bornholmere. Vi behøver ikke at nævne, at det som sædvanlig var Preben og Henning, der stod for bøfvendingen, og jeg er helt sikker på, at selskabet nød maden på den solbeskinnede gårdsplads. Efter et par bornholmske sange, hvor ”Henriksen” på harmonika akkompagnerede, blev der ryddet op, og vi blev inviteret indenfor i storstuen til kaffe og småkager.

Det er dejligt, at bornholmere og deres venner kan hygge sig på den festlige måde og få en god dag ud af det.

Endnu engang tak til bestyrelsen og deres ”allierede” for en god og oplevelsesrig tur.

Ref/B. Rohde

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982