Bornholmertræf

Bornholmertræf på Fyn 2014

Den gode tradition med Bornholmertræf løb af stabelen søndag den 15. juni 2014.

Samling

Dagen startede med det skønneste sommervejr, da 162 deltagere samledes i Munke Mose over for Odense Aafart.

Aaen

Som planlagt sejlede selskabet med Aafartens hyggelige både op ad Odense Aa. Turen i sig selv er meget smuk og intet under, at den kendte sang "Sejle op ad Aaen" er blevet til i disse omgivelser. Enkelte var så heldige at opleve synet af et par isfugle, hvoraf en lille bestand har slået sig ned omkring Zoologisk Have.

Stien

Vel ankommet til Erik Bøghs sti begav selskabet sig til fods gennem skoven langs med Skovsøen og Engen til Den Fynske Landsby.

Travetur

Her blev deltagerne delt op i 7 hold med hver deres guide i folkedragter. Guiderne havde hver deres lille fortælling om livet på landet i 1800-tallet. Til tider barske beretninger fra fødsel til det aktive voksenliv og alderdom. Efter rundvisningen kunne man på egen hånd besøge nogle af de andre huse på museet.

Humandssted

Efter besøget i Den Fynske Landsby kørte man i busser eller egen bil til Fangel Kro. Finn bød velkommen og opfordrede til, at man afsang Bornholmerklubben Fyns slagsang. Bestyrelsen havde sørget for buffet til deltagerne. Alle var efter spadsereturen til og i Den Fynske Landsby vældig sultne, så personalet havde travlt med at fylde fade op.

Ditte og Sigurd 1

Selskabet fik besøg af Ditte Fromseier med sin violin og Sigurd Hockings med sin guitar. Ditte, der er født på Bornholm, begyndte i en meget ung alder at dyrke musik og har gennem flere år gået på Bornholms Musikskole. Hun kunne berette, at hun gennem sin interesse for folkemusik havde erfaret, at Bornholm har bevaret adskillige gamle folkeviser og danse.
Ditte og Sigurd gav os prøver på deres kunnen. Det var utroligt festligt og stemningsfuldt samt af en meget høj musikalsk kvalitet.

Som ekstranummer og helt spontant sluttede de af med Sjijnmyravalsen.

 

Efter kaffen takkede Finn for det gode fremmøde og rakte stafetten frem til næste bornholmertræf. Vibeke fra Helsingør tog imod den, således at vi kan mødes i Helsingør 2016.

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982