Udflugt til østfyn

UDFLUGT TIL ØSTFYN.

Lørdag den 23. august

drog 19 forventningsfulde medlemmer til voldene ved Nyborg Slot, for at få et lille indblik i danmarkshistorien. Rundt på slottet blev vi ledsaget af en guide, der på en yderst kompetent måde fortalte om alle de spændende begivenheder, der havde udspillet sig på og omkring Nyborg  Slot. Arkæologer og historikere har i samarbejde været med til at ændre vores opfattelse af slottets strategiske betydning for regeringsmagten i Danmark. Mange soldater er blevet dræbt eller svært lemlæstet i der drabelige slag ved Nyborg.

Med til historien hører også, at når der blev holdt Danehof og andre forsamlinger af rigets betydningsfulde personer, skete det i stor overdådighed for netop at demonstrere magt og storhed.

Efter rundvisningen på slottet tog nogle enkelte de 85 trin op i det 22,4 m høje nærliggende Nyborg vandtårn.

Den planlagte kaffedrikning blev på grund af de truende skyer forlagt til Kaliffenlund, hvor resten af dagen forløb i hyggelige omgivelser med petanque og medbragt grillmad. Noget, der gjorde dagen speciel, var at der blev danset til Herman's harmonika. Sandelig om ikke de bornholmske sange fik ekstra klang og styrke med musikledsagelse.

En rigtig god dag med højt humør og mange glade smil.

 

Hjemstavnsforeningen Bornholmer-klubben Fyn af 1982