Login

Clay og Kobakken


Efter den lange coronapause glæder vi os til at se jer igen lørdag den 22. august, hvor vi har arrangeret en tur i egne biler til Middelfart.
Vi mødes ved Keramikmuseet Clay, Kongebrovej 42, 5500 Middelfart kl. 10. Her vil vi først få en rundvisning på museet, og derefter bliver der tid til selv at gå rundt og studere de mange genstande.
I de sidste år har man mest hørt om Clay i forbindelse med den store samling af 55.000 genstande, som museet i 2010 fik overdraget fra Royal Scandinavia, og hvoraf en del nu er udstillet i det underjordiske skatkammer. Man kan fx se Flora Danica samt fajance og stentøj fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Aluminia og Bing & Grøndahl.
Desuden er der i øjeblikket en særudstilling med Carl-Henning Pedersens keramik. Han er ellers bedst kendt for sine fabulerende malerier, men har altså også lavet en del keramiske værker.
Når vi bliver trætte af at se på keramik, kører vi til vores frokoststed, Kobakken, Indevej 1, der ligger i nærheden af Clay. Her er der et madpakkehus bag restaurant Kongebrogården, hvor vi kan spise vores medbragte mad. Vi kan desværre ikke reservere det, så vi må bare håbe på, at der ikke er for mange andre, der har fået samme ide som os. Huset ligger lige ved P-Pladsen, og der er toiletter ca. 200 m derfra.
Medbring madpakke, kaffe og evt. et tæppe eller underlag til at lægge på bænken. Drikkelse kan købes, og bestyrelsen sørger for kage.
Efter frokosten er der mulighed for at gå en tur langs Lillebælt, til at køre en tur ud i Hindsgavl Dyrehave, en tur til Hindsgavl, ud til Naturcentret ved Bridgewalking eller hvad man nu har lyst til.
Pris: 100 / 90 kr. til entrebillet til Clay, alt afhængig af deltagerantal. Foreningen betaler rundvisningen.
Tilmelding til Gurli på tlf. 2261 6705 eller Rita på tlf. 2449 0175 senest den 14. august

 

Copyright © 2013. Bornholmerklubben-Fyn.